Nieuws

Het laatste nieuws lees je hier het eerste. Over alles wat met onze groep te maken heeft, dus ook nieuws vanuit de Weide Wereld en De Schalm voor zover wij als groep daar mee te maken hebben!Geplaatst: januari 2023

Wij wensen jullie allemaal een mooi, gezond, liefdevol en creatief 2023!
Dat we in dit nieuwe jaar veel kinderen blij mogen maken met onze zelfgemaakte droomdekens.

Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern viert 6 jarig bestaan

Geplaatst: 20 oktober 2022

Op maandag 17 oktober in De Weide Wereld en woensdag 19 oktober in De Schalm vierden we ons 6 jarig bestaan met koffie met gebak.
Voor iedereen was er als dank een cadeautje met daarbij een opdracht. Een pakketje met daarin garen. Daarbij zaten 2 stofjes, die gesponsord waren door Elly Prins en Atelier Quilt en Meer. Met elkaar gaan we daarvan droomdekentjes maken. De een met dieren en de andere wordt een jongensdeken met gereedschap. We maken een selectie van 4 blokken waarmee we gaan werken. Iedereen heeft er veel zin in om daarmee met elkaar aan de slag te gaan. Voor de breisters was er een eigen cadeautje waarvan ze zelf mogen genieten.
We kunnen terugkijken op een gezellige ochtend in beide locaties. Op de foto's een indruk van dit feestje.


Geplaatst: 6 september 2022

De de zomer hebben we een aantal donaties van dekens, stoffen en wol gekregen waardoor we een tijd aan de slag kunnen.
In de 6 jaar dat we bestaan zijn er bijna 650 droomdekentjes gemaakt, waardoor we een grote groep kinderen blij hebben kunnen maken.
zomerperiode is weer voorbij en we zijn weer druk bezig met het maken van dekens en inimini's.
Gedurende Ook hebben we de laatste tijd nieuwe leden kunnen verwelkomen.

Oda

Geplaatst: 28 juni 2022

Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern wenst iedereen een goede zomer.
De zomerperiode breekt weer aan en dat betekent dat de Droomdekentjesgroep in De Schalm in De Meern van woensdag 20 juli t/m 10 augustus gesloten is.
De maandaggroep in De Wijde Wereld blijft gedurende de zomerperiode wel open en iedereen van de groep is dan welkom.
De afgelopen week zijn door Hanneke 31 dekens gebracht naar het verzamelpunt Culemborg. Die dekens komen binnenkort op de website van de Stichting en staan al op onze eigen website. We kregen het compliment dat onze dekens bekend staan om de hoge kwaliteit en snel verzonden worden. Vanaf april zijn er al 25 dekens verzonden. Een aantal dekens zijn naar de Oekraine gebracht en ook kinderen uit de Oekraine hebben zelf dekens uitgezocht.

Ook ontvingen we een bedankje van iemand die een deken van ons ontvangen had.


We zijn nog steeds druk bezig om dekens te maken en vandaag werd er weer een gebreide deken afgeleverd.
We wensen iedereen een fijne tijd.

Oda

Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern
op Open middag in de Schalm


Geplaatst: 29 april 2022

(klik op de foto voor vergroting)

Op 24 april j.l. was de droomdekentjesgroep present met een stand in De Schalm om Stichting Droomdekentjes te promoten en wat spulletjes te verkopen. Hiervoor waren o.a. speldenkussentjes en uiltjes gemaakt.
Ook kregen we een donatie van quilts en speldenkussentjes om te verkopen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om materialen voor de dekentjes te kopen.
Het was een middag waar leden van beide locaties elkaar weer konden ontmoeten en een gezamenlijke activiteit hadden.

Oda

Geplaatst: 31 Deecember 2021

We hebben de afgelopen dagen te maken gehad met een ernstige storing mbt de site en het mailverkeer. Dit is inmiddels opgelost en alles zou weer moeten werken.
Mijn excuses voor dit hele gebeuren, maar het blijft techniek en dat kan nou eenmaal wel eens verkeerd gaan.
Ik wens u allen het beste voor 2022!

met vriendelijke groet,
Willem van Engelen

Verslag vijf-jarig bestaan

Geplaatst: 8 November 2021

Op 18 oktober jl. is het eerste lustrum van onze groep gevierd in Buurtcentrum De Weide Wereld met de beide groepen uit Vleuterweide en De Meern in aanwezigheid van ReneƩ van Zandvoort, directeur van de Stichting Regenboogboom. Na een kopje koffie of thee met eigengemaakte appeltaart en cake volgden we een workshop over scrapquilts, die voorbereid en gegeven werd door Astrid. Ze had voor ons allemaal een setje met patronen gemaakt.
Na de uitleg kon iedereen snel aan de slag. Na afloop waren een paar blokken al klaar en de rest wordt later afgemaakt.
Aansluitend was er een lunch, die door de leden zelf gemaakt was. Hiervoor waren Ank, Alfred en Jan van Dock en Gineke, die de PR voor ons verzorgd, ook uitgenodigd. In een gezellige sfeer werd door Greet stilgestaan bij het 5 jarig bestaan.
Als dank voor de inzet van de leden van de droomdekentjesgroep kreeg iedereen een kristallen engeltje aangeboden.
We kunnen terugkijken op een geslaagde dag en kijken naar de toekomst om veel dekentjes te maken. Op de foto's een indruk van dit feestje.

OdaEn als toetje dan nog een film:

Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern
bij de Droomdekentjesmaakdag op 26-09-21

Geplaatst: 1 oktober 2021

Met 7 leden van onze groep zijn we naar de maakdag van de stichting Droomdekentjes in Soest geweest.
Na een hartelijk welkom hebben we onze naaimachines en stof gepakt en is Stascha aan het breien gegaan.
We maken een groepsquilt van een lichte en een donkere stof op elkaar, die later diagonaal versneden wordt.
Aan het eind van de ochtend waren alle lapjes genaaid en gesneden en konden we aan het puzzelen voor de quilt beginnen. Na een aantal pogingen welk patroon we zouden maken, hadden we een leuk patroon gevonden.
Tussendoor kregen we heerlijke soep en een lunchpakket aangeboden.
Na nog wat verder gepuzzeld te hebben begon de Show and Tell van de bijna 200 ingeleverde quilts en minidroomdekentjes. Voorzien van de gewonnen prijzen, stofpakketje en garens keerden we voldaan naar huis.
Hieronder enkele foto's, klik op een foto voor een vergroting!Open Dag Buurtcentrum De Weide Wereld 25-09-2021

Om het buurthuis meer bekendheid te geven was er een Open Dag georganiseerd waar wij als Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern aanwezig waren.
Binnen werd er een droomdekentje genaaid en gebreid en buiten waren we met kramen aanwezig waar bezoekers spullen konden kopen en geld doneren.
Men werd uitgenodigd om een blok te naaien op de naaimachine en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.
In de kraam werd veel wol verkocht en de gehaakte sleutelhangers met een regenboog en poppetjes vlogen weg en ze werden zelfs nabesteld.
Wijkwethouder van Vleuten De Meern Maarten van Ooijen was door het buurthuis uitgenodigd en hij liet zich uitgebreid informeren over het werk van de Stichting De Regenboogboom en het werk dat onze droomdekentjesgroep hiervoor doet.
Als dank voor zijn komst naar het buurtcentrum kreeg hij een droomdekentje aangeboden voor zijn pasgeboren dochter. Foto 2 (foto van binnen) en foto 3 (foto van de kraam)
Namens de Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern
Oda

Aankondiging Open Dag Buurtcentrum De Weide Wereld

Geplaatst: 3 september 2021

Op De Open Dag van Buurtcentrum De Weide Wereld op 25 september zijn wij met de DroomdekentjesgroepVleutenDe Meern aanwezig.
We hebben een kraam voor promotie van onze groep en verkopen een aantal kleine spullen zoals speldenkussentjes, eierwarmers, kerstkransen, sleutelhangers enz.
Er staat een bak met allerlei soorten wol en borduurgaren waarvoor een donatie gevraagd wordt. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om materiaal voor onze groep te kunnen kopen.
Verder wordt er gedemonstreerd hoe de dekentjes gemaakt worden en zijn er leden aan het naaien, breien en haken.

(klik op de afbeelding voor de hele flyer)


Namens de Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern
Oda

Aanpassingen aan de site van de Droomdekentjesgroep

Doordat de groep nu ook inimini dekentjes maakt moest er wel een aanpassing gedaan worden aan de site. daarom maar een 'verse' gemaakt, met een "oud" element terug in de kop: het snijmes. Maar nu wel met een andere vulling: de afbeelding van de 500e deken welke de groep gemaakt heeft. Ook zijn er wat wijzigingen in het ledengedeelte.
Hopenlijk kan de site er nu weer even tegen!
NOOT (17-11-2021): Inmiddels is deze site weer anders, dit komt omdat de voorgaande site moeilijk op tablets en smartphones te bekijken was, dat is met deze nieuwe versie opgelost.

Willem van Rngelen

Nieuw: Ini-mini's

Geplaatst: 17 juli 2021

Wij maken nu ook Droomdekentjes voor kinderen op de Neonatologieafdeling

Stichting de Regenboogboom zorgt dat er in het ziekenhuis op de Neonatologieafdeling mini-Droomdekentjes liggen voor kinderen die te vroeg zijn geboren (prematuur), kinderen die ziek zijn of kinderen die komen te overlijden; situaties die voor jonge ouders heel erg heftig zijn en grote impact op hen hebben.
De dekentjes komen te liggen in een couveuse en zijn bestemd voor bijvoorbeeld een premature baby (tussen de 22 - 26 weken), dat geeft de baby een veilig gevoel.
Het dekentje is gemaakt van 100% katoen zodat het voldoende vocht opneemt en niet te warm is. Ouders kunnen het dekentje ook een poosje bij zich houden zodat hun geur in het dekentje trekt en de premature baby zich veilig voelt als de ouders even niet aanwezig kunnen zijn. Voor ouders is het belangrijk dat de mini droomdekentjes het gevoel geven dat er zachtheid en warmte kan zijn om de situatie een beetje minder zwaar te maken.
Het dekentje wordt in een van de punten omgevouwen waardoor een stukje van de achterkant zichtbaar wordt. Dit geeft een zachte rand bij het hoofdje van de baby. De baby wordt lekker ingestopt met het dekentje. Daarom is het belangrijk dat de voor- en achterkant op elkaar afgestemd zijn. Door het gebruik van kleuren komt de menselijke maat terug in een steriele omgeving.
De top is gemaakt van -niet te kleine stukjes- 100% soepele katoenen stof welke vooraf gewassen is op 60 graden. De stof moet zo soepel, zacht, lief en zacht van kleur mogelijk zijn voor de baby.
De maat van het dekentje is ongeveer 54 cm x 54 cm en niet veel groter of kleiner.
De onderlaag is gemaakt van 100% katoen hydrofiel 'luier' stof.
Deze is vooraf op 60 graden gewassen en erna gedroogd in de droger zodat de meeste krimp er uit is. Daarna is de stof glad gestreken.
De stof is heel zacht want babies hebben een extra gevoelig huid. Daarom is een voorselectie gemaakt van hydrofiele stoffen welke beschikbaargesteld zijn.
Er is geen tussenlaag om het soepel te houden en niet te warm wordt in de couveuse.
De droomdekentje zijn doorgestikt met voldoende ruimte tussen de stiksels, zodat het dekentje soepel blijft.
Eventueel is er een applicatie toegevoegd zonder gebruik van versteviging (vliesofix).
De binding bestaat uit een enkele strook. Deze is gestikt met de goede kant op de achterkant, omgevouwen naar de voorkant (zoals een biaisband). Daarna is de rand vastgezet met een breedte tussen de 4-5 cm breed.
Op de achterkant is het speciale kleine Droomdekentjes logo met een festonsteek of machinaal (met een kleine zigzagsteek) in de rechteronderhoek te vinden.

Eindelijk: we mogen weer!

Geplaatst: 28 juni 2021

Wat heerlijk om te zien dat beide groepen weer lekker bezig zijn.
Daarom heeft Oda haar fototoestel meegenomen om dit heuglijk feit vast te leggen.
De foto's worden wederom door Willem geplaatst.
Dank je wel Oda voor deze mooie foto's

(klik voor een vergroting op een foto)

Namens de Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern
Greet

Hoera!!!! Hoera!!!! Hoera!!!!

Geplaatst: 9 juni 2021

Lieve allemaal,

We popelen om weer van start te gaan.
Maandag 14 juni a.s. starten we om 9.30 uur met de groep op maandagmorgen in de Weide Wereld.
We zijn er weer klaar voor.
De stoffen zijn geordend en er is een grote donatie wol uitgezocht. Naast de maandagmorgen in De Weide Wereld is iedereen ook welkom op woensdagmorgen in De Schalm, ook van 9.30 - 12.00 uur.
In de zomerperiode is De Schalm in De Meern gesloten, maar De Weide Wereld blijft open.
De coronamaatregelen van een mondkapje dragen bij het lopen, 1,5 meter afstand en naam noteren bij de ingang blijven nog van kracht.
We hopen jullie maandag a.s. weer te zien en weer mooie dekentjes met elkaar te gaan maken.

Hartelijke groet,
Namens de Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern
Oda

...en toch nog dekentjes maken!!!

Geplaatst: 12 mei 2021

Ondanks dat we als groep nu de laatste maanden nergens bij elkaar konden komen om aan onze dekentjes te werken, kunnen we toch acht (!) nieuwe dekentjes toevoegen aan de collectie.
Dank aan de mensen die thuis hebben doorgewerkt om de dekentje te vervaardigen!
Nu kunnen we weer 8 kinderen blij maken met hun droomdekentje!

We mogen weer bij elkaar komen!!!

Geplaatst: 12 mei 2021

Lieve allemaal,

Afgelopen week hebben Greet, Berty en Oda overleg gehad in de Weide Wereld met Ans van Engelen, de beheerder van het buurthuis.
Het voornemen is om maandag 14 juni weer in de Weide Wereld te starten.
Dit blijft onder voorbehoud van de coronamaatregelen.
Het beleid van de lockdown van het buurthuis is nog hetzelfde namelijk:
+ naam opschrijven bij de ingang,
+ handen desinfecteren,
+ mondkapje op en
+ 1,5 meter afstand houden.
Tijdens de zomer sluit de Weide Wereld niet en kunnen we als groep doorgaan.
Op 25 september wordt er een Open Dag in de Weide Wereld georganiseerd waar wij als droomdekentjesgroep ons zullen presenteren.
Namens de groep neemt Oda deel aan de voorbereidingen. Waarschijnlijk kunnen we dan stoffen en kleine zelfgemaakte cadeautjes verkopen om geld binnen te krijgen.
Als er meer bekend is zal ik dit laten weten.

Hartelijke groet,
Namens de droomdekentjesgroep,
Oda

...536...

Geplaatst: 2 maart 2021

Er zijn weer nieuwe dekentjes op de site geplaatst: vanaf nummer 536 (alweer! zoveel? JA!)

Greet geeft aan dat er taken verdeeld moeten gaan worden...

Geplaatst: 3 februari 2021

Lieve allemaal,
Onze lockdown gaat nog wel even duren en ik hoop dat het goed gaat met jullie gezondheid.
Zoals jullie weten wil ik al een lange tijd van wat taken ontlast worden.
Oda wilde wel wat overnemen en zij gaat vanaf heden het algemene mailadres beheren.
Het mailadres van greet.droomdekentjes@gmail.com gaat verdwijnen.
Daarvoor in de plaats komt het algemene mailadres:
info@droomdekentjesgroepvleutendemeern.nl
Dat gaat me al veel werk schelen. Het is nu een rustige tijd, dus kan ze zich lekker inwerken.
Op verzoek blijf ik voorlopig nog de groepen coördineren maar ook daar wil ik veel van gaan afbouwen.
Voorlopig blijf ik -zolang mijn gezondheid het toelaat- nog het volgende doen:

* het innemen en controleren van de dekentjes die af zijn

* foto's van de dekentjes maken (wordt al gedeeltelijk overgenomen door Berty en Oda)

* ekentjes inboeken in ons eigen systeem

* printen van de gegevens met foto

* zorgen dat de dekentjes bij de Stichting komen

* zorgen dat de leden het bericht doorgestuurd krijgen als het dekentje verzonden is

* alle andere werkzaamheden, zoals het controleren of de dekentjes op de site staan en dan hun nummer koppelen aan ons systeem, zodat wij te allen tijde kunnen nagaan waar onze dekentjes blijven

* bijhouden van Facebook (kan ik best wat hulp bij gebruiken)

* verkoop van gedoneerde spullen (zoek ik op korte termijn iemand voor) en daarmee samenhangend het financiƫle gedeelte van de opbrengst registreren (wordt gecontroleerd door Wolly)

* en verder wat er op mijn pad komt.

Lieve groetjes en blijf gezond.
Greet

Bedankt, toppers!

Geplaatst: 16 januari 2021

Gisteren zijn weer de nodige dekentjes afgeleverd aan de deur.
Wat een toppers die thuis lekker doorwerken: kijk voor meer informatie en afbeeldingen van de dekentjes op onze FacebookpaginaNieuwe opzet van de site

Geplaatst: 13 januari 2021

Het was voor de meesten onder u misschien even een schok dat de site vanaf 1 januari er behoorlijk anders uitzag.
Omdat de beschikbare ruimte in het venster bij de vorige opzet zeer beperkt was en daardoor de leesbaarheid niet erg goed was, heb ik een opzet gemaakt welke op zowel een laptop als een pc meer en betere leesruimte geeft.
Er zaten nog wat technische probleempjes welke ik nu opgelost heb en de sponsoren zijn nu allemaal direkt te bereiken via de site; oftewel je kunt nu direct doorklikken op de verschillende logo's.
Uiteraard kan altijd alles beter en heb je een opmerking dan hoor of lees ik dat graag!

Willem van Engelen

Sinterklaas, wie kent hem niet?

Geplaatst: 9 december 2020

Maandagochtend 7 december troffen wij in onze ruimte in de Weide Wereld een gedicht met wat lekkers er bij aan, zie hieronder:


(Om verder te lezen:
klik op het gedicht hier boven en klik op de foto's hieronder voor een vergroting)


Ook hebben we weer een paar mooie quilts gemaakt:

We hebben er een nieuwe sponsor bij!

Geplaatst: 3 december 2020

Deze winkel is te vinden op (Winkelcentrum Vleuterweide) Voor de Burchten 262, 3452 MB Vleuten, Het e-mailadres is: info@siesenplien.nl. Telefoon: 030-6665420.
Om de website te bezoeken klik je heel eenvoudig op hun logo onderin de banner van onze sponsoren.
De gift van Sies en Plien aan onze club:
(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Nieuw op de site: de ledenpagina!

Geplaatst: 27 november 2020

Speciaal voor alleen de leden is op deze site bij het ledengedeelte een pagina toegevoegd waar interessante documenten kunnen worden bekeken, gedownload en/of geprint.
Je kunt de pagina alleen bezoeken met een inlog en wachtwoord!

Weer even als groep bij elkaar

Geplaatst: 17 november 2020

Gisteren mochten we weer met de groep bij elkaar komen in de Weide Wereld. Wel met nog beperkingen maar we konden tenminste wel weer "live" met elkaar werken aan onze hobby!In de Schalm met beperkingen weer bij elkaar

Geplaatst: 16 oktober 2020

Veranderingen in de coronamaatregelen wat betreft de buurthuizen in de Gemeente Utrecht en in het bijzonder De Schalm.
In principe komen er maar een paar maatregelen bij dus vanaf heden (14 oktober 2020) moeten wij in De Schalm de volgende regels handhaven:
* Maximaal 30 personen per zaal waarbij nieuw: kinderen (alle leeftijden) en begeleiders niet uitgezonderd,
* We houden allemaal 1,5 meter afstand en de looproutes, handen wassen en registreren blijven gehandhaafd,
* Tijdens (loop) bewegingen is het dragen van een mondkapje in De Schalm verplicht,
* Gebruik van alcoholische dranken is vanaf 14 oktober 2020 verboden, het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan. Onze medewerkers zullen u in geval van overtreding moeten verzoeken het pand te verlaten,
* De gemeente geeft aan dat er voor wat betreft beweging activiteiten mogelijk nog wat nieuwe richtlijnen komen. Zolang dat er niet is handhaven we de richtlijnen die nu van kracht zijn.

Met vriendelijke groet,
Team en bestuur van De Schalm

In de Weide wereld met beperkingen weer bij elkaar

Geplaatst: 14 oktober 2020

Beste gebruikers van buurtcentrum De Weide Wereld,

Naar aanleiding van de corona maatregelen heeft het beheer van de buurtcentra de inrichting en faciliteiten aangepast in de vorm van:
* looproutes, * huisregels, * 1.50 meter afstand, * maximaal aangegeven personen per ruimte, * de registratie. * ook worden bezoekers bij de ingang verzocht de handen te wassen of te desinfecteren.

Het buurtcentrum kan gezien worden als een publieke ruimte waarvoor het advies geldt om mondkapjes te gebruiken op momenten van verplaatsing. Dit betekent dat gebruikers bij binnenkomst en op alle momenten dat zij naar een andere ruimte gaan, dringend worden verzocht om een mondkapje te dragen.

Alvast bedankt voor uw medewerking.
Met vriendelijk groet,
Ank van Engelen,
Sociaal beheerder.

De site is verhuisd...

Geplaatst: 2 oktober 2020

U heeft het gemerkt: de site is dan nu verhuisd naar het nieuwe adres: https://www.droomdekentjesgroepvleutendemeern.nl/.
We zijn nu dan bereikbaar onder onze eigen naam. Met die nieuwe naam is er ook een nieuw mailadres, dat zullen we binnenkort openbaar maken.

De 500ste!

Geplaatst: 28 september 2020

We zijn nog steeds een beetje in een feestelijke stemming: we hebben onlangs onze 500ste droomdeken gemaakt!
Een grote mijlpaal voor onze club!
Zie hieronder een foto van deze deken: